Featured events


7-9 September 2012
Brussels Games
Brussels

Brussels Gay Sports will offer a weekend of fun and fairplay in the capital of Europe, with volleyball, swimming, badminton, and tennis, as well as fitness and hiking.

Learn more HERE.
26-28 October 2012
QueergamesBern
Bern, Switzerland

The success of the first edition of the QueergamesBern proved the need for an LGBT multisport event in Switzerland. This year will be even bigger, with badminton, bowling, running, walking, floorball.

Learn more HERE.
17-20 January 2013
Sin City Shootout
Las Vegas
The 7th Sin City Shootout will feature softball, ice hockey, tennis, wrestling, basketball, dodgeball, bodybuilding and basketball.

Learn more HERE.

13-16 June 2013
IGLFA Euro Cup
Dublin
After this year's edition in Budapest at the EuroGames, the IGLFA Euro Cup heads to Dublin for 2013, hosted by the Dublin Devils and the Dublin Phoenix Tigers.

Learn more HERE.

Thursday, January 13, 2011

In het Nederlands: Amsterdam als homohoofdstad

From Nieuw Amsterdams Peil:

Van Dalen wil Amsterdam als homohoofdstad

Amsterdam, 12 jan - VVD-raadslid Frank van Dalen dient morgen een voorstel in waarmee hij Amsterdam op de kaart wil zetten als de meest toonaangevende hoofdstad voor homo’s. “Het voorstel is gericht op de ondernemende en economische kant van ‘Amsterdam Gay Capital’, niet op het welzijn of de veiligheid van homo’s”, aldus Van Dalen.

D66, GroenLinks en de PvdA ontvingen afgelopen maandag al het conceptvoorstel ‘Amsterdam World Leading Gay Capital’, dat zich vooral richt op promotie, horeca en evenementen. In het voorstel wordt onder andere gesproken over een ‘homo-ondernemersvereniging’ die kan pleiten voor terrassen in gebieden met veel homo-uitgaansgelegenheden, zoals de Zeedijk en de Warmoesstraat.

Vandaag verwacht Van Dalen van de partijen commentaar over de inhoud van het plan. Ook hoopt hij inzicht te krijgen of er voldoende draagvlak bestaat. Morgen wil hij het definitieve voorstel indienen.

Tijdens de vergaderingen over de gemeentebegroting op 15 en 16 december 2010 heeft de gemeenteraad volgens Van Dalen al geld gereserveerd. Over de omvang van het bedrag wil hij nog niks kwijt.

Gerolf Bouwmeester, fractieleider van D66 Amsterdam, vindt dat er nog een aantal aspecten ontbreken: “In het conceptvoorstel missen we de ‘lesbische vrouw’ en een initiatief om de ‘Gay Games’ - een sportevenement voor gaysporters - terug te halen naar Amsterdam.” Van Dalen verwacht dat de gemeenteraad in maart een beslissing neemt over het voorstel.

No comments: